Het kraambed

In het kraambed komen we jou en je baby een aantal keer thuis bezoeken. Wij zijn gedurende het kraambed verantwoordelijk voor de medische zorg voor jullie. Naast de begeleiding die je  krijgt van de kraamverzorgster doen wij een aantal medische controles, kijken we of alles goed verloopt en beantwoorden we vragen. We komen om de dag en sluiten meestal rond dag 8 de huisbezoeken af. Wanneer je vanwege een medische indicatie gedurende de zwangerschap en bevalling onder begeleiding van een gynaecoloog bent, kun je ons bellen voor de begeleiding van het kraambed. Wij noemen dit een los kraambed.

Wij blijven tot 6 weken na de bevalling verantwoordelijk voor het kraambed. Na ongeveer 6 weken kom je bij ons voor de nacontrole. Tijdens de nacontrole bij de verloskundige bespreek je samen hoe de afgelopen periode is geweest. Hoe verliep je zwangerschap, de bevalling en je kraamtijd? Hoe gaat het nu met jou en je baby? Er is ruimte om je vragen te beantwoorden en krijg je nog één keer een controle.

Aangifte

De baby moet binnen 3 werkdagen worden aangegeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar de baby geboren is. Dit kan gedaan worden door de vader, moeder of degene die bij de bevalling aanwezig is geweest. Beide paspoorten en het trouwboekje (of indien jullie niet getrouwd zijn het Bewijs van erkenning) meenemen.