De praktijk

Strea Nova

Shemène Martines

Mijn naam is Shemène Martines, verloskundige sinds 2013. Sinds 2013 werkzaam bij Praktijk voor verloskunde en echoscopie van Eric Smith. In juli 2022 heb ik de praktijk overgenomen en heeft de praktijk een nieuwe naam gekregen. Ik ben geboren op Curaçao en woon sinds mijn 7 jaar in Nederland. Ik woon samen met mijn vriend en onze drie kinderen in Rotterdam. Mijn oudste zoon Yaïm is geboren in 2010, mijn dochter Noé in 2016 en mijn jongste zoon Naevan in 2020. Ik heb altijd diepe bewondering gehad voor de verloskunde. Na de MBO en HBO verpleegkunde besloot ik daarom de opleiding verloskunde te volgen aan de Academie voor verloskunde te Maastricht. Achteraf de beste keuze die ik gemaakt heb: de continue kennismaking met nieuw leven is voor mij het mooiste wat er is. Dankbaar voor jullie vertrouwen in mij en hoop jullie nog heel lang te mogen begeleiden.

Talen: Papiaments, Nederlands, Engels en Spaans
BIG nummer: 99062300430

Strea Nova

Liliana Nolgo

Mijn naam is Liliana Nolgo. Ik woon samen met mijn man in Capelle aan den IJssel. Ik ben een internationale verloskundige met ervaring in verschillende landen. Na mijn studie Verloskunde in Italië heb ik een aantal jaren in Ierland gewerkt. Na Ierland ben ik naar Nederland geëmigreerd. Als verloskundige ben ik heel empathisch en sta ik graag klaar om jullie te helpen, ondersteunen of een luisterend oor bieden. Ik geloof dat aandacht voor de kleine dingen en voor de emotionele sfeer echt een verschil kunnen maken.

Talen: Italiaans, Engels en Nederlands
BIG nummer: 19927594103

Strea Nova

Louissienne Troncon

Mijn naam is Louissienne Troncon, verloskundige en sinds juli 2022 ook echoscopiste. Als kind ben in opgegroeid in Capelle aan den IJssel, wat het voor mij nog leuker maakt om in de regio te mogen werken. Voordat ik de overstap naar verloskunde maakte heb ik een aantal jaar gewerkt als verpleegkundige. Sinds 2020 richt ik mij volledig op mijn passie, verloskunde.  Als verloskundige ben ik warm, rustig en vriendelijk. Het opbouwen van een open en eerlijke vertouwensband vind ik erg belangrijk. Ik ben me ervan bewust dat elke zwangerschap, geboorte en kraamperiode bijzonder zijn en een groot impact op jullie hebben. Daarom pas ik mijn zorg aan op jullie persoonlijke wensen en behoeften. Het is daarom belangrijk dat zij de volle vertrouwen heeft in zichzelf en de verloskundige die haar begeleid tijdens dit bijzondere moment. Ik kijk er daarom erg naar uit om jullie te mogen begeleiden tijdens dit mooie avontuur.

Talen: Papiaments, Nederlands, Engels en Spaans
BIG nummer: 19917092003

Strea Nova

Cherylle Dumfries Sewbalak

Cherylle Dumfries Sewbalak stelt zich graag aan jullie voor. Ik ben in 2010 afgestudeerd en heb mijn eerste stappen als verloskundige met veel enthousiasme en plezier bij de praktijk voor verloskunde en echoscopie gezet. Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest in een aantal verloskundigenpraktijken in Nederland besloot ik een verloskundige over de grens te worden en vertrok toen naar Aruba. Het was een plezierige en leerzame periode. Het verloskundig vak heb ik de afgelopen periode afgewisseld met mijn baan als operatieassistent. Nu is het mijn wens om beide beroepen te combineren. En dit doe ik heel graag bij deze fijne praktijk die vanaf 1 juli “Strea Nova” heet. Ik vind rust in mijn begeleiding en het goed informeren van de vrouw en haar partner belangrijk. Het coachen is een mooi aspect van de begeleiding en dit stem ik zoveel mogelijk af op de behoefte van de vrouw. Ik vind het iedere keer weer prachtig om te zien hoe krachtig de vrouw is. Ik zie het als een voorrecht om jullie bij te staan tijdens het meest bijzondere en intieme moment in jullie leven; de geboorte van jullie kind.

Talen: Nederlands en Engels
BIG nummer: 89913206203

Ketenzorg partners

Wij zijn er om jouw zwangerschap zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Waar nodig kunnen we andere zorgverleners inschakelen. Wij hebben een goede samenwerking en korte lijnen met alle disciplines.

Zorgverleners waar we nauw mee samenwerken:   

Ook hebben wij regelmatig overleg en bijeenkomst met overige praktijken in de buurt om de protocollen en richtlijnen te bespreken. Wij staan ingeschreven in de kwaliteitsregister en zijn verplicht om onze kennis en kunde op pijl te houden. Dit doen we door ons regelmatig bij te scholen.

Stagiares

We geven begeleiding aan studenten uit alle studiejaren van de vierjarige opleiding. Studenten leren zelfstandig te werken onder onze begeleiding. De studenten zijn aanwezig bij spreekuren, bevallingen en kraambedden. Eerstejaars studenten kijken voornamelijk, tweede- en derdejaarsstudenten verrichten deelhandelingen. Vierdejaars studenten werken soms aan het einde van hun stage, zelfstandig op het spreekuur en tijdens de kraamvisites. Studenten begeleiden nooit alleen een bevalling. We blijven dan altijd wel op de achtergrond aanwezig. De eindverantwoordelijkheid ligt altijd bij de verloskundige.Veel cliënten ervaren de aanwezigheid van een student als positief. In de wachtkamer en op onze social media kanalen lees je welke studenten stage bij ons lopen en wanneer. Heb je vragen over of bezwaar tegen het aanwezig zijn van een student bij je controle? Meld dit dan bij ons.

Klachtenregeling

Bespreek Uw klacht met uw verloskundige

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij ons. Daarom doen we er alles aan om je goed te begeleiden tijdens de zwangerschap. Zit u met vragen? Met twijfels? Bent u ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de wegruimen. Of je geruststellen. Of op een manier gaan werken waar je je prettiger bij voelt. We maken graag een aparte afspraak hiervoor. Komen we er samen niet uit en wil je meer weten over je rechten of wil je advies? Neem dan contact op met een klachtenfunctionaris via klachtverloskunde.nl